- Haberler
- Reel Politik
- Topçu: 'Kanlı bir senaryoyu milletimiz bozdu'
Topçu: 'Kanlı bir senaryoyu milletimiz bozdu'
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Nallıhan'da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konferansı'nda yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişiminin küresel destekle gerçekleştiğini, ancak milletin direnişiyle bozguna uğratıldığını söyledi.
Nallıhan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konferansı Düzenlendi
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: “15 Temmuz, ülkemizi diz çökertmek isteyenlerin kanlı darbe teşebbüsüdür”
Nallıhan Kaymakamlığı tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konferansı" düzenlendi. Nallıhan Belediyesi Ek Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa çok sayıda protokol üyesi, vatandaş ve basın mensubu katıldı.
Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı; ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Nallıhan Kaymakamı Semih Doğanoğlu, 15 Temmuz’un Türk milletinin birlik ve beraberliğini tüm dünyaya gösterdiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladı. Topçu, 14 Temmuz 1959’daki Kerkük Katliamı ile 1992’de şehit edilen Özel Harekat mensuplarını anarak, 15 Temmuz şehitlerini ve Gazze’de hayatını kaybeden mazlumları da rahmet ve minnetle yad etti.
“Kanlı bir senaryoyu milletimiz bozdu”
Topçu, 15 Temmuz’un, “Siyonizm ve Evanjelizm kardeşliğinin beslemesi olan FETÖ eliyle gerçekleştirilen alçak bir darbe teşebbüsü” olduğunu belirterek, “Bu hain ve kanlı teşebbüs, Allah’ın yardımı, Cumhurbaşkanımızın dirayeti, milletimizin fedakârlığı ve kahramanlığıyla durdurulmuş; vatanımız uçurumun kıyısından alınmıştır” dedi.
“Yenikapı ruhu hainlere karşı cevaptı”
Topçu, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi ve 7 Ağustos’ta Yenikapı’da ortaya koyduğu milli birlik tablosunun tarihe geçtiğini belirtti. “Milletimiz, o gün şanlı ecdadımızın izinden giderek vatanına ve istiklaline uzanan elleri geri püskürtmüştür. Güçlü devlet-büyük millet gerçeğini dosta da düşmana da göstermiştir” ifadelerini kullandı.
Devlet Bahçeli’ye özel teşekkür
Topçu konuşmasında, 15 Temmuz sonrası süreçte sergilediği kararlı duruş nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de özel olarak teşekkür ederek, “FETÖ’ye karşı dik duruşu ve ‘Terörsüz Türkiye’ hamlesiyle kirli planları bozmuştur. Bu vesileyle milletimiz adına kendisine saygı, minnet ve şükranlarımızı sunarız” dedi.