• Haberler
  • Reel Politik
  • CHP'de 'Kayyum' Gerginliği: Gürsel Tekin'e Su Şişesi Atıldı, Ortalık Karıştı

CHP'de 'Kayyum' Gerginliği: Gürsel Tekin'e Su Şişesi Atıldı, Ortalık Karıştı

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası, mahkeme kararıyla il yönetimine 'çağrı heyeti' olarak atanan Gürsel Tekin'in gelişiyle adeta bir savaş alanına döndü. Tekin'in binaya yaklaşmasıyla gerilim tavan yaptı, vekiller ile polis arasında arbede yaşandı, protestocular tarafından Gürsel Tekin'e su şişesi fırlatıldı.

"Su İyidir, Berekettir" Yanıtı

Siyah bir araçla polis kordonu altında binaya gelen Gürsel Tekin, kendisini bekleyen kalabalığın yoğun protestosuyla karşılaştı. Tekin, basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada kalabalıktan fırlatılan su şişesinin hedefi oldu. Bu provokasyona, "Hiç sorun değil, isterse kurşun atsınlar" diyerek meydan okuyan Tekin, kafasına isabet eden su şişesi için de "Su iyidir, berekettir" sözleriyle karşılık verdi.

Vekillerden Oturma Eylemi, Polisten Biber Gazlı Müdahale

Tekin'in gelişinden hemen önce, il başkanlığı binasının girişinde bulunan CHP'li milletvekilleri ve yöneticiler, sandalyelerle barikat kurarak oturma eylemi başlattı. Gürsel Tekin'in yaklaşmasıyla birlikte çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Kısa süreli arbedenin yaşandığı olaylarda, arka kapıda toplanan gruba polisin biber gazıyla müdahale etmesi gerilimi iyice tırmandırdı.

"Biz Kayyum Değiliz, Bunlar CHP'li Değil"

Gürsel Tekin, yaptığı açıklamada kendilerine "kayyum" denmesine sert tepki gösterdi. "Biz kayyum filan değiliz. Kayyum Esenyurt'ta, kayyum Şişli'de" diyerek belediyelerdeki kayyum atamalarına gönderme yaptı. Kendisinin ve ekibinin amacının, parti içindeki hukuki sorunları çözmek olduğunu savunan Tekin, protestocuları da hedef aldı. "Şerefimle yemin ediyorum şu bağıranların bir tanesi CHP'li değildir" diyen Tekin, bu gerginliğin parti dışı provokatörler tarafından yaratıldığını iddia etti.

Tehditler ve Partiye Sahip Çıkma Çağrısı

Tekin, açıklamalarında ailelerinin bile tehdit edildiğini belirterek, "Hayatımda hiç böyle bir şey görmedim" dedi. Partinin kurumsal kimliğini korumak için geldiklerini ve hiçbir provokasyona gelmeyeceklerini vurguladı. "Birileri Cumhuriyet Halk Partisi'ni parçalamak isteyebilir, çünkü hiçbir emekleri yok. Bizim alın terimiz var" sözleriyle partiye sahip çıkma çağrısında bulundu.

Tekin, Genel Başkan Özgür Özel'in özel kaleminden randevu talebine dönüş alamadığını da belirterek, "Bu bina bu baba ocağı Özgür Çelik'e de yeter bana da yeter hepimize yeter. Biz burada birilerini kovmak için birilerini dövmek için gelmedik" şeklinde konuştu.

"Kayyum" Tartışması ve Özgür Çelik'le Görüşme İhtimali

Gürsel Tekin, sık sık kendisine yöneltilen "kayyum" suçlamalarına da yanıt verdi. Kendilerinin "çağrı heyeti" olduğunu ve hukuken sorunları çözmek için geldiklerini belirtti. Belediye başkanlıklarına atanan kayyumlara gönderme yaparak, "O tepkiyi keşke o gün belediyelerimize göstermiş olsaydınız" dedi. Tekin, görevinin başında olduğunu belirten İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile ilgili soruya ise, "Bu bina bu baba ocağı Özgür Çelik'e de yeter bana da yeter hepimize yeter" diyerek, birilerini kovmak için gelmediklerini vurguladı.

CHP'deki bu hareketli süreç, parti içi dengeleri ve geleceği hakkında yeni tartışmaları beraberinde getireceğe benziyor.

Bakmadan Geçme

Politik Adam - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0538 483 25 53
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!