Berivan Aymaz, Köln Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday

Almanya'da aşırı sağın yükselişe geçtiği bir dönemde, Yeşiller Partisi önemli bir adım atarak Türkiye kökenli siyasetçi Berivan Aymaz'ı Köln Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdi. 1

4 Eylül Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde yarışacak olan Aymaz, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada, partisinin bu kararını 'cesur' bir duruş olarak nitelendirdi ve görevi için iddialı olduğunu belirtti.

'Bir Sürgün Ailesi'nin Öyküsü ve Siyasi Miras

Berivan Aymaz'ın göç hikayesi, Almanya'daki pek çok Türkiye kökenli göçmenin hikayesinden farklı. 1978'de diplomat babası Sait Aymaz'ın Bonn'daki görevi nedeniyle Almanya'ya gelen aile, 1980 darbesi öncesinde babasının Ankara'ya çağrılması üzerine pasaportlarına el konulmasıyla 'sürgün hayatı' yaşamaya başladı.

Hukuk ve siyaset bilimi eğitimi alan Aymaz, aslında siyasete yabancı değil. Babası Sait Aymaz, 1973-1977 yılları arasında CHP'den Bingöl Belediye Başkanlığı yapmıştı. Aymaz, babasının yerel siyaset bayrağını Bingöl'den alıp Köln'e taşıyacağını ifade ederek, 'Eminim Köln'e belediye başkanı seçilmem onu çok mutlu ederdi' dedi.

Çok Kültürlü Bir Kentin Koruyucusu Olma Sözü

Halihazırda Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisi'nde Yeşiller milletvekili ve Meclis Başkan Vekili olarak görev yapan Aymaz, çok kültürlü yapısıyla bilinen Köln'ün bu özelliğini korumayı hedefliyor. Bir milyonu aşkın nüfusa sahip ve 180'den fazla ulustan insanın yaşadığı bu kentte aşırı sağa karşı güçlü bir toplumsal refleks olduğunu vurgulayan Aymaz, 'Sivil toplum örgütleri ırkçılık ve ayrımcılık konusunda çok duyarlılar' dedi.

Aymaz, göreve gelmesi halinde, farklı siyasi görüşlere sahip Türk, Kürt ve İslam dernekleri dahil olmak üzere tüm kesimlerle diyalog kuracağını belirtti. Belediye başkanlığı görevinde temel yaklaşımını ise 'İnsan onurunun dokunulmazlığı ve demokrasi önceliğimiz olacak' sözleriyle özetledi.

Köln ile İstanbul'un kardeş şehir olduğunu hatırlatan Aymaz, belediye başkanı seçilmesi halinde İstanbul ile 'daha yoğun bir dayanışma' sürdüreceğini, 'kardeşliğin sadece güzel günlerde değil, kötü günlerde de dayanışma gerektirdiğini' söyledi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme